otroška knjiga nejca gazvode

Fant iz papirja je zaljubljen v deklico, ki živi v hiši nasproti njegove. Ta deklica je iz črnila. Njuna ljubezen je prepovedana, ker sta si tako različna. Ampak odločena sta, da ju to ne bo ustavilo.

Fant iz papirja, slikanica, prva izdaja, 2021 I jezik slovenščina I avtor Nejc Gazvoda I ilustracije in oblikovanje Hana Jesih I črkovna vrsta Katka Basic I papir IQ Print I tisk R-tisk I vezava trda vezava I število strani 40 I velikost 21 x 26 cm

ISBN 978-961-07-0592-5

Fant iz papirja

Fant je tanek kot list, na soncu prosojen in zna leteti. Rad zlaga origami, spušča papirnatega zmaja v vetru, zbira liste različnih dreves za herbarij, lista knjige s kolaži Henri Matissa, predvsem pa rad ustvarja svoj svet iz papirja.

Deklica iz črnila

Deklica iz črnila pušča sledove, hitro teče, malo dlje pa se suši. Rada sanjari in si zamišlja oblike iz razlitih kapljic. Všeč so ji rokopisi, ornamenti in umetnik William Morris. Ima veliko idej, kaj vse se bo še razlilo in iz tega razvilo.

Tipografija

Vse črke in znaki besedila Fant iz papirja so ročno izrezani iz papirja. Izbrana je črkovna vrsta Katka (Flehatype) slovenske oblikovalke Teje Smrekar.

Hibird Books value is that we are eco-friendly. Hibird Books uses sustainable and degradable materials, FSC-certified papers and takes care for high quality local production.

Eco-friendly

Hibird Books stremi k okoljski odgovornosti. Izbran papir IQ Print ima certifikat gospodarskega ravnanja z naravnimi viri. Knjiga je izdelana okolju prijazno brez plastifikacije na ovitku.

Barva, papir in tisk

Ključni pri izdelavi knjige sta barva in papir, zato je bila za slikanico zelo pomembna priprava na tisk. Izvrstno so svoje delo opravili tudi v tiskarni R-tisk.

×